Magyarország – állítólag – kiáll az üldözött keresztények mellett. Kivéve, ha keresztényeket mészárolnak le keresztények, ahogyan ezt az orosz hadsereg teszi a megtámadott Ukrajnában.

Az orbáni rezsim simán szemet huny például a fölött az erkölcstelen magatartás fölött is, hogy a török állam máig nem vállalja a felelősséget az általa legyilkolt több százezer törökországi örmény keresztényért, sőt magát a vitathatatlan népirtás tényét is tagadja.

Ez annál megdöbbentőbb, mert a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára, Azbej Tristan örmény származású magyar állampolgár. Szégyenletes módon Azbej Tristant sem zavarja, hogy a magyar kormányfő kebelbarátja Recep Tayyip Erdoğan.

A török államfő a mai napig nem hajlandó bocsánatot kérni a muzulmán török állam nevében a 600 ezer – egymillióra becsült örmény keresztény államilag vezényelt lemészárlásáért. A török állam nemcsak nem ismeri be ezt a népirtást, de diplomáciai megtorlással fenyeget minden országot, amely ezt megteszi.

Azbej Tristan magyar államtitkárként nem tesz mást, csak követi a magyar egyházak, mindenekelőtt a magyar katolikus egyház szemérmetlenül erkölcstelen, megalkuvó politikai irányvonalát, amelynek lényege, hogy a magyar államtól kapott milliárdokért cserében kritikátlanul támogatja a kereszténységet szajkózó, ámde annak alapértékeit napról napra lábbal tipró orbáni látványpolitikát, amelynek egyik nevetséges megnyilvánulása az általa vezetett államtitkárság létrehozása.

Az államtitkárság és az államtitkár valódi feladata nem az üldözött keresztények megsegítése, hanem a keresztény értékeket megcsúfoló magyar politika szolgálata, egy hazug kép kreálása arról, hogy a magyar kormány a keresztény értékeket tiszteletben tartja szociálpolitikájában, bevándorláspolitikájában és külpolitikájában.

Az Orbán-rezsim valójában a hazai rászoruló szegények támogatása helyett a nemzeti nagytőke építésén fáradozik, főleg a rokoni és baráti kör állami pénzekkel történő kistafírungozásával. Közben szögesdrótot épít az ország határára a menekültek elé, és az oroszok által megtámadott keresztény Ukrajna lakóinak megsegítése helyett Moszkva érdekeiben politizál a nemzetközi politikai porondon.

Amikor Magyarország az agresszor Oroszország mellé áll, látványosan nem a keresztények, hanem csak az Ukrajnában élő katolikus magyarok sorsát kíséri figyelemmel, bár ezzel is csak kárt okoz nekik, mivel oroszbarát politikájával kést tesz az Ukrajnában élő minden magyar nyakára.

A magyar katolikus egyháznak szava nincs semmi ellen, ami az orbáni-rezsim politikájában szögesen ellentétes minden keresztény tanítással. Ehelyett az államtól kapott júdáspénzzel önnön intézményeit erősíti, és élősködik a magyar polgárok többségének adópénzén, miközben a saját hívőinek sem nyújt szinte semmilyen szociális és valódi erkölcsi támogatást azon kívül, hogy beléjük veri négyévenként, kire kell szavazniuk a parlamenti választásokon.

Hab a tortán, hogy saját soraiban sem képes tisztességes erkölcsi normákat tartani. Magyarország Európa egyetlen olyan országa, ahol hivatalosan a katolikus egyház berkeiben fel sem merült eddig, hogy egyházi személyek szexuális bűncselekményeket követtek volna el, fiatalkorúakat zaklattak volna. Ilyesmiért senkit felelősségre nem vontak, és az áldozatok közül sem kapott elégtételt egyetlen sem.

A magyar kormány ezért jobban tenné, ha az üldözött keresztények védelme helyett a saját országában a fiatalok ellen elkövetett egyházi bűnök feltárására, az áldozatok megsegítésére fordítaná azokat a pénzeket, amelyeket az Azbej Tristan vezette államtitkárság segedelmével dob ki az ablakon.

Az üldözött katolikusok védelmét bárhol a világon elsősorban a saját egyházuknak, a világ egyik legnagyobb és legősibb multinacionális vállalkozásának, a Vatikánnak kellene ellátnia. Teljesen elfogadhatatlan, hogy a katolikus egyháznak a keresztény hívők ellen elkövetett egyházi bűncselekményei miatt megcsappant tekintélyét magyar állami pénzekkel próbálják meg helyreállítani, és a Vatikán közismert korrupciója miatt eltűnt egyházi pénzekért a magyar állam álljon jót.

Az egyház és az állam szétválasztása éppen az ország állampolgárai vallásszabadságának és lelkiismereti szabadságának a megvalósulása érdekében fontos. A magyar kormányfő ennek az elvnek a betartása helyett egy nem létező keresztény Magyarországról papol.

Orbán a kormánya egyik legnagyobb oktatáspolitikai sikerének nevezi a kötelező hittanoktatás bevezetését, amivel szembeköpi a francia forradalom egyik legfontosabb vívmányát, az egyház és az állam szétválasztását, amire a nyugati polgári demokráciák épülnek. Ezért sem beszélhetünk Magyarországon nyugati típusú polgári demokráciáról.

Karácsonyi videóüznetében Azbej Tristan Jézus helyett Orbán Viktor álszent tézisét idézi a menekültkérdésben, amikor azt mondja, hogy „nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol a baj van”.

Ha a fenti elv érvényesült volna akkor, amikor Azben Tristan ősei Magyarországra települtek, soha nem érte volna hazánkat az a megtiszteltetés, hogy ilyen igazi keresztény költhesse a magyar adófizetők pénzét kereszténymentésre egy dúsgazdag, ámde velejéig korrupt állam, a Vatikán helyett, amelynek egyébként ez lenne egyik legfőbb feladata. x

Zsebesi Zsolt

Hírdetés

A korrupt magyar kormány a korrupt Vatikánt pénzeli” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. A magyar katolikus egyház már bebizonyította a történelem során, hogy nem a védtelenek, elesettek mellett kell állnia. A Holocaust idején – tisztelet néhány valódi katolikus papnak – lelkesen támogatták a zsidók üldözését. De szítják a mai napig a gyűlölködést, a prédékációikban, holott ennek az ellenkezője volna a hivatásuk. A legnagyobb hányingert a diktátorka váltja ki, a vallásváltó, akire remélhetőleg a pokol tüze vár.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s